- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Блокада на Цетињу, премијера гађали флашом /видео/

© Sputnik / Бобан НововићПротест на Цетињу
Протест на Цетињу - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Прослава Дана победе над фашизмом 9. маја на Цетињу је почела, али уз бројне проблеме. Група грађана, која сматра да је у Црној Гори марионетска власт, блокирали су путеве и саопштили да су „на Белведеру подигли заставу слободе“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Црногорски премијер Дритан Абазовић је дошао на догађај уз ситне провокације појединаца који су добацивали, али је из једне групе грађана који су, највероватније дошли из Никшића, према премијеру полетела стаклена флаша која је, срећом, пала испред њега.
Окупљени не дозвољавају дипломатама који су акредитовани у Црној Гори да дођу на званични скуп поводом Дана победе над фашизмом, преноси ДАН.
Поједини црногорски медији пренели су да се окупљенима придружио и политичар из Србије Ненад Чанак.
На Цетиње су кренули и председник и потпредседник Нове српске демократије Андрија Мандић и Славен Радуновић. Радуновић је на друштвеним мрежама описао шта се догађа на Белведеру.
„Лидери и посланици Демократског фронта били су позвани да на Цетињу присуствују прослави Дана Европе и победе у Другом светском рату у организацији амбасадорке ЕУ у ЦГ, Кристине Оане Попе. Међутим, приласци Цетињу били су блокирани на два места, код Белведера и на уласку у ову варошицу, тако да многе званице нису успеле да дођу на место догађаја. Ово је још један инцидент којим екстремисти из овога места показују да су себе оградили од остатка Црне Горе и да су у сукобу не само са собом и својом традицијом, него са свима који им се причињавају да су непријатељи. Ово је важна порука за ЕУ, а ми позивамо све међународне организације са седиштем у ЦГ да важне датуме обележавају у Подгорици или неком другом граду, који ће их дочекати без мржње, као домаћин и где су сви добродошли. Нажалост, Цетиње више није ништа од тога, већ локација која је одабрана за стециште екстремиста и фашиста. То је несрећна судбина ове некада престонице која је изнедрила некада највеће људе у ЦГ, а сада је тужна варош која тоне у свом бесмислу и утапа се у мржњи. Искрено се надамо да ће генерације које долазе вратити Цетиње традицији, чојству и правим вредностима, а ми се извињавамо делегацији ЕУ што нисмо били у могућности да присуствујемо једном важном догађају“, саопштено је из ДФ-а.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала