- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Борељ: Треба конфисковати руски новац за обнову Украјине

© AFP 2023 / STRШеф европске дипломатије Жозеп Борељ
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Европска унија би требало да размотри конфисковање замрзнутих руских девизних резерви како би помогла да се плате трошкови обнове Украјине након завршетка специјалне операције, изјавио је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ за британски „Фајненшел тајмс“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Борељ сматра да би било логично да Европска унија уради исто оно што су Сједињене Америчке Државе учиниле са авганистанском имовином након што су талибани преузели власт у Авганистану.
„Имамо новац у џепу и неко нека ми објасни зашто је то добро за авганистански новац, а лоше за руски новац“, истакао је дипломата.
Он је додао да је питање како платити обнову Украјине једно од кључних, с обзиром на „невероватну количину новца“ о којој ће бити реч.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
СВЕТ
Борељ: Сукоб у Украјини треба решити на бојном пољу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала