Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Изложбе фотографија поводом Дана победе у београдској Галерији „Прогрес“

© Sputnik / Владимир Гребнев / Уђи у базу фотографијаЗастава Победе на згради Рајхстага у Берлину
Застава Победе на згради Рајхстага у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Манифестација „Надомак Победе“, поводом 77. Годишњице победе у Другом светском рату, почела је данас у галерији „Прогрес“ у Београду. У оквиру манифестације биће приказане три изложбе фотографија и пројекције документарних филмова посвећене Другом светском рату.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Манифестација траје до 15. маја ове године у галерији „Прогрес“ која се налази у Кнез Михајловој 27.
Манифестацију организују Удружење за очување традиције занатства и уметности „Наслеђе“ и cрпско одељење Међународног јавног фонда „Јединства православних народа“, у сарадни са Координационим Саветом руских сународника у Србији, под покровитељством Амбасаде Русије у Републици Србији и у сарадњи са Руским центаром за науку и културу у Београду „Руски Дом“.
У оквиру ње биће одржана изложба фотографија која приказује историју ратног тешког времена у периоду 1941-45 година. Објективом фотоапарата су овековечени артиљерци, морнари, партизани, медицинске сестре, стругари, пионири… који су бранили отаџбину. Ретке фотографије преносе херојство, храброст и истрајност – особине које су обележиле ратне године.
Посетиоци могу видети и изложбу фотографија главне архиве Москве – ретке кадрове који су обележили ратне године из периода Другог светског рата. На изложби ће бити приказани радови Михаила Трахмана, Јурија Корољова, Александра Устинова, Бориса Игнатовича, Сергеја Струникова и других познатих ратних фоторепортера.
Такође, гости манифестације могу да се упознају са историјско-документарном изложбом „Да се не заборави!“. Народе Совјетског Савеза и Југославије задесила је слична судбина, а архивска документа и фотографије сведоче о злочинима нациста и њихових саучесника над цивилним становништвом током Другог светског рата са посебним акцентом на народе Југославије. Изложба је један од доказа значаја извојеване победа над фашизмом у Другом светском рату.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала