- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Ко ће платити цех енергетских санкција Русији | Енергија Спутњика

© Sputnik / Владимир Сергеев / Уђи у базу фотографијаЗаставе Русије и ЕУ
Заставе Русије и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
„Енергија Спутњика“ анализира несугласице између политичких и економских аспеката европске политике према Русији и ко у тим превирањима сноси највеће последице.
Док бриселска администрација преговара о томе како да у што краћем року замени руски гас, из Москве стижу информације да се транспорт овог енергента кроз украјинске гасоводе наставља „у складу са захтевима европских потрошача“.
Истовремено, Турска је саопштила да су њене резерве природног гаса у Црном мору, које ће почети да експлоатише већ наредне године, довољне за покривање целокупне светске потрошње током 45 година.
Код нафте се, међутим, ситуација компликује, јер су се земље које зависе од руског „црног злата“ отворено побуниле против несмотрених одлука политичара, који, све је очигледније, не воде рачуна о економским ефектима санкција ЕУ против Русије на привреде чланица европске породице народа. А економија је оно што би Бриселу требало да буде примарно, јер је ЕУ и формиран из економских разлога.
О томе могу ли се и како помирити политички и економски аспекти европске политике према Русији, ко ће платити највећу цену и где су у тим превирањима мале земље попут Србије, да ли ће оне бити колатерална штета у целој овој геополитичкој причи, у емисији „Енергија Спутњика“ разговарају Јелица Путниковић и њен гост – енергетичар Милош Здравковић.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Енергија Спутњика“ је емисија портала и радија Спутњик коју води Јелица Путниковић, стручњак за енергетику.
Теме су махом везане за енергетику и економију, локалног и глобалног карактера, а гости су стручњаци у својим пољима. Емитује се сваког понедељка у 21.00.
Ко ће платити цех енергетских санкција Русији | Енергија Спутњика
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала