- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва након напада на руског амбасадора: Тражимо од Пољске да одмах предузме мере

© Sputnik / Александр ВильфЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Министарство спољних послова Русије тражи од пољске стране да се одмах предузму одговарајуће мере након напада на руског амбасадора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Пољским властима је изражен снажан протест због, у суштини, повлађивања неонацистичким насилницима. Министарство спољних послова Русије захтевало је да Варшава одмах организује церемонију полагања венаца, осигуравши њену потпуну безбедност од свих врста провокација. Тражимо да Пољска страна одмах предузме одговарајуће мере“, саопштило је Министарство спољних послова Русије.
Како се додаје у саопштењу, церемонија полагања венаца на гробљу совјетских војника у Варшави прекинута је потпуном неактивношћу полиције, насиље је примењено не само према руском амбасадору, већ и према другим службеницима дипломатског представништва.
У понедељак је амбасадор Русије у Пољској Сергеј Андрејев нападнут и поливен црвеном бојом док је покушавао да положи венац на гробље совјетских војника у Варшави.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала