- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Несташица хране за бебе у Америци: Ограничена куповина

CC0 / Unsplash/Lucy Wolski / Храна за бебе
Храна за бебе - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Несташица млечне формуле за бебе, замене за мајчино млеко, погоршава се у САД. Готово 40 одсто најпопуларнијих формула за бебе распродато је у трговачким ланцима у последњој недељи априла, показала је анализа компаније Датасембли спроведена у 11.000 продавница.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

То је погоршање несташице, пошто је недељу дана раније било распродато 31 одсто формула за бебе, наводи Датасембли. Велики трговачки ланци, као што су „Таргет“, „Волгринс“ или ЦВС, ограничили су количину формуле за бебе коју купци могу да купе, пише „Ју-ес-еј тудеј“.
Тако купци у „Волгринсу“ и ЦВС-у могу да купе само три пакета формуле одједном, док је „Таргет“ ограничио куповину на четири, додаје Си-би-ес њуз.
Елиза Шмир, потпредседница групе „Мамз рајзинг“, каже да је веома тешко наћи одређену формулу за бебе и да је понекад за то потребно „пуно радно време.
Погоршању проблема допринело је и повлачење из продаје три врсте формула које производ компанија „Абот нутришн“ после захтева Администрације за храну и лекове за испитивање санитарних услова у погонима те компанији.
Из те компаније навели су за „Вол стрит џурнал“ да, док чекају на отварање погођених погона, појачавају производњу у другим погонима, те увозе формулу из Eвропе.
Несташицама је допринело и повећање тражње за формулом, пошто је забележен раст продаје од 18 одсто, што је двоструко више у односу на пораст броја рођених беба.
Несташица млечне формуле за бебе почела је у новембру 2021. године и од тада се погоршава, а главни узроци су повлачење из продаје, инфлација и прекиди ланаца снабдевања, наводи Датасембли.
Несташице у појединим савезним државама горе су него на савезном нивоу. Тако је у Тенесију, Тексасу, Мисурију, Ајови, Јужној и Северној Дакоти распродато више од 50 одсто залиха. Посебно су погођени и неки велики градови, кап што су Сан Антонио, са распродатих 57 одсто залиха, Мемфис и Нешвил (52 одсто), Де Мојн и Хјустон (50 одсто).
Платне картице - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
ЕКОНОМИЈА
Да ли се Срби враћају кући: Цене на Западу незаустављиве, расту кирије, плате обезвређене
Празни рафови и несташице у Аустрији - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
СВЕТ
У Аустрији све више празних рафова: Несташица многих производа, Влада заказала седницу
ЕКОНОМИЈА
Србија има што многима нестаје: Ово је шанса и за историјски извоз хране
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала