- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Никола Јокић други пут заредом МВП НБА лиге!

© AP Photo / David ZalubowskiСрпски кошаркаш Никола Јокић, актуелни МВП
Српски кошаркаш Никола Јокић, актуелни МВП - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Српски кошаркаш Никола Јокић други пут заредом проглашен је за најкориснијег играча (МВП) НБА лиге.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

То је објавио амерички новинар Адријан Војнаровски, који је непогрешив са својим информацијама. Он је навео да се током текуће недеље очекује и званична објава уз доделу МВП трофеја.
Јокић је био у трци са центром Филаделфија 76ерса Џоелом Ембидом, а тренутно није познато за колико гласова је био бољи од њега.
Подсетимо, Никола је прошле године постао први Србин МВП у историји америчке кошарке, а ове је поново надмашио конкуренцију.
Током сезоне 2021/22 Јокић је просечно бележио 27,1 поен (58,3% шута из игре), 13,8 скокова, 7,9 асистенција, 1,5 украдених лопти и 0,9 блокади по мечу.
Такође, Никола је ове сезоне постао први играч који је икада успео да у једној сезони забележи барем по 2.000 поена, 1.000 скокова и 500 асистенција.
Денвер Нагетси су захваљујући њему остварили директан пласман у плеј-оф са шесте позиције Западне конференције, али се у истом нису прославили пошто су испали у првој рунди поразом од Голден Стејта.
Ово је, иначе, четврта година заредом да лигом доминирају Европљани, пошто је пре Србина двапут у низу МВП био Грк Јанис Адетокумбо.
Никола Јокић на мечу са Шпанијом - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
СПОРТ
Пешић: Јокић ми је рекао – „коуч, не поставља се питање да ли желим“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала