- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Поскупљује хлеб „сава“

CC0 / Pixabay / Хлеб
Хлеб - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
Пратите нас
Уредба о ограничењу цене хлеба од брашна тип 500, познатог као хлеб „сава“, истиче 10. маја. Према најавама из ресорног министарства, на седници Владе Србије биће продужена за још 90 дана, а хлеб ће бити скупљи за три динара.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Урош Кандић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, наводи да ће Уредба о обавезној производњи и промету хлеба од брашна типа 500 бити продужена и наредна три месеца.
То значи да ће, како каже, максимална малопродајна цена овог хлеба бити 49 динара, а до сада је била 46 динара.
„Сада повећавамо за три динара, због тога што су од новембра до данашњег дана, када је уредба први пут донета цене свих улазних инпута порасле. На тај начин гледамо да заштитимо пословање пекара, а у исто време држећи цену хлеба на најпристојнијем нивоу у овом делу Европе чинимо све да наши грађани и даље имају најјефтинији хлеб у региону“, наводи Кандић.
Претходну Уредбу о максималној малопродајној цени хлеба од брашна тип 500, Влада Србије донела је пре шест месеци. Тада је цена овог хлеба ограничена на 46 динара, преноси РТС.
Супермаркет у Москви - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
ЕКОНОМИЈА
Када ће цене у Србији престати да расту
Ражани хлеб - Sputnik Србија, 1920, 21.01.2022
ЕКОНОМИЈА
Како се препознају прави ражани, кукурузни и хељдин хлеб
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала