- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић: Залажем се за Отворени Балкан

© AP Photo / Risto BozovicДритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Премијер Црне Горе Дритан Абазовић изјавио је данас да се залаже за регионалну иницијативу „Отворени Балкан“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Абазовић је за приштинску телевизију Кљан Косова рекао да је „Отворени Балкан“ осмишљен тако да обухвати шест земаља Западног Балкана и оценио да би тзв. Косово имало највећу корист од учешћа у тој иницијативи, преноси Косово онлајн.
„Отворени Балкан је направљен за шест држава, није прављен за пет и по држава или три и по државе, већ за шест држава. Свако ко учествује представља себе и своју државу. Моје мишљење, можда грешим, јесте да је највећи интерес у региону да Косово буде у било којој регионалној иницијативи“, рекао је Абазовић.
Власти у Приштини и Црна Гора одбили су да учествују у „Отвореном Балкану“, док у Босни и Херцеговини није постигнут консензус о уласку у ту иницијативу у којој су Србија, Албанија и Северна Македонија.
Ова иницијатива предвиђа слободу кретања капитала, робе, услуга и људи између земаља чланица, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала