- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белорусија врши проверу територијалне одбране на југу и западу земље

© Фото : Минобороны БеларусиМинистарство одбране Белорусије, белоруска војска
Министарство одбране Белорусије, белоруска војска - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Белорусија ће у оквиру провере територијалне одбране у мају спровести формирање територијалних снага у два региона на југу и западу земље, саопштила је прес служба Министарства одбране Белорусије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У оквиру провере органа управљања територијалне одбране под руководством начелника Генералштаба оружаних снага, првог заменика министра одбране Белорусије, од 10. маја са извршним комитетима Бретске и Гродњенске области вршимо формирање територијалних јединица Кобринског и Лидског рејона“, наводи се у саопштењу Министарства на Телеграму.

Како се наводи, план је да се позове око 430 резервиста. По завршетку формирања војних јединица територијалних снага, они ће наставити са задацима заштите и одбране важних објеката.

„Војне активности имају за циљ повећање способности локалних органа управе у формирању територијалних јединица и спремности органа управе за територијалну одбрану и војних јединица територијалних снага у извршавању задатака“, подвучено је у саопштењу.

Подсетимо, белоруско Министарство одбране је саопштило 4. маја да је у војсци почела је изненадна провера снага за реаговање. Како је прецизирано, „циљ провере је процена спремности и способности војске за оперативно реаговање на могућу појаву кризних ситуација“.
Лукашенко је прошле недеље изјавио је у интервјуу за АП да је изненадна провера снага за реаговање у Белорусији повезана са деловањем НАТО-а, а не специјалном операцијом Русије у Украјини. У Белорусији је 10. маја почела друга етапа провере снага за реаговање.
Заједничке војне вежбе Русије и Белорусије у Нижегородској области - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
РУСИЈА
Друга етапа провере белоруске војске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала