- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Британска телевизија прекинула интервју са руским дипломатом због „непријатних” одговора

© AP Photo / Seth WenigПрви заменик представника Русије при УН Дмитриј Пољански
Први заменик представника Русије при УН Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Водећa британскa телевизија „Скај њуз“ нагло је прекинула разговор са првим замеником представника Русије при УН Дмитријем Пољанским, када је руски дипломата скренуо пажњу на чињеницу да је председник Украјине Владимир Зеленски 9. маја на друштвеним мрежама објавио фотографијом украјинског војника са амблемом СС дивизије Мртвачка глава.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Оно што данас ради Велика Британија заборављајући све за шта смо ратовали, је апсолутна катастрофа и срамота. Навешћу вам само један пример – показаћу вам шта се појавило на званичној страници Зеленског на Инстаграму (друштвена мрежа забрањена у Русији као екстремистичка). Видите амблем. Знате ли шта је то? То је симбол немачке СС дивизије из Другог светског рата. Он је на Дан победе објавио амблем припадника Десног сектора (забрањеног у Русији) са овим амблемом, тврдећи да је то симбол борбе против нацизма“, истакао је Пољански.
Водитељ је покушао да прекине дипломату, али га је он замолио да то не чини.
„То је избрисано после пола сата, али, наравно, ми имамо копију. Да ли знате да је ова дивизија Мртвачка глава одговорна за убиство сто Британаца у Француској на почетку Другог светског рата? То значи да Британија сада покрива украјинске власти показују нацистичке симболе на Дан Победе. А те нацистичке симболе су користиле исте оне јединице које су убијале Британце. Зар вам то није чудно?“, упитао је Пољански.
После тога водитељ је прекинуо дипломату рекавши да је имао прилику да говори, али да је време за емитовање истекло.
Како је Пољански касније написао на свом Телеграму, водитељ је „брзо прекинуо разговор, промрмљавши да је време, испоставило се, изненада истекло и да ‘Скај њуз’ не може да потврди тачност ове информације“.
„И то је та озлоглашена слобода говора на Западу... њима истина не треба! Сада ће сто пута размислити пре него што позову руске дипломате на телевизију уживо“, закључио је руски дипломата.
Зеленски је 9. маја на друштвеним мрежама написао објаву посвећену „дану победе над нацизмом“, илустровавши је избором фотографија на којима су приказани украјински војници и цивили. На једној од фотографија види се војник са амблемом СС дивизије Мртвачка глава на грудима. Након неког времена, објава је преправљена, а фотографија војника са нацистичким симболима уклоњена.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала