- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кецмановић испустио меч лопте, остао без снаге и после драме изгубио од Шварцмана

© AFP 2023 / ALBERTO PIZZOLIСрпски тенисер Миомир Кецмановић
Српски тенисер Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Миомир Кецмановић, 31. тенисер света, изгубио је од Дијега Шварцмана – 6:2, 3:6, 7:6 (3) – у другом коло Мастерса у Риму.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Српски тенисер имао је велику шансу у десетом гему трећег сета, две меч лопте и прилику да приведе меч крају, међутим, Шварцман је спасао обе и потпуно преузео моментум.
У наредном гему Аргентинац је ношен енергијом направио брејк са нулом, али исту предност није успео да материјализује јер је Миша одмах одговорио брејком, те се ушло у одлучујући тај-брејк.
Тамо је Шварцман имао више снаге, Кецмановића је издало тело и Ел Пеке је прошао у другу рунду где ће играти против Маркоса Гирона.
Кецмановић у првом сету никако није успевао да пронађе ритам. У шест гемова виђено је чак пет брејкова од којих је српски играч претрпео три.
Шварцман је у седмом гему потврдио брејк, потом је у осмом поново одузео сервис Кецмановићу и после 42 минута повео је 1-0, 2:6.
Морао је Миша да промени нешто у игри да би избегао пораз у два сета и успео је да пронађе тенис који га је красио у последња два месеца.
Заиграо је знатно боље, у седмом гему је направио кључан брејк, а потом је у наредном уз доста мука успео да га потврди.
Новим брејком освојио је други сет и изједначио на 1-1, 2:6, 6:3.
Трећи сет Кецмановић је започео на фуриозан начин освојивши свих 12 поена у прва три гема – 3:0.
Међутим, није успео да одржи висок ниво игре и Шварцман је узвратио сличном мером, са три гема заредом, 3:3.
У наставку сета виђена је поменута драма, Миша је имао шансе, није их искористио и Дијего је прошао у наредну фазу турнира.
Лајовић пропустио шансе и испао на старту Рима
„Менталитет је као српски – страст, емоција“ – Ђоковић с осмехом чека старт у Риму
Чувена тенисерка: Алкарас је боља верзија Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала