- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Немачка: Зависност од руских енергената ћемо смањити до нуле, и то заувек

© AP Photo / Tobias SchwarzНемачка министарка спољних послова Аналена Бербок
Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Немачка ће у будућности потпуно и заувек одустати од енергената из Русије, изјавила је шефица немачке дипломатије Аналена Бербок.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Доследно ћемо смањити своју зависност од руских енергената до нуле, и то заувек“, рекла је она током посете Кијеву.
Према њеним речима, одустајања од санкција против Русије иза леђа Украјине неће бити и да оне не могу бити укинуте чак ни у случају да имају негативан утицај на саму Немачку.
„Не можемо да променимо географију у Европи, али заједно можемо јасно да дамо до знања да после 24. фебруара не може бити узајамног разумевања с Русијом, нити се можемо повући ниједан милиметар уназад иза леђа Украјине“, рекла је шефица немачке дипломатије на конференцији за новинаре.
Она је додала да ће Немачка испоручити Украјини савремене тенкове и хаубице, а истовремено ће почети да обучава украјинске војнике.
„Следећи корак ће бити најсавременији тенкови, хаубице, што значи да ћемо моћи да их искористимо као заштиту од дронова... Немачка и Холандија ће заједно испоручити те хаубице. Једна земља не може да испоручи све, јер и сами немамо довољно. Немачка ће испоручити седам хаубица и одмах ћемо почети неопходну обуку“, навела је Бербокова.
Министарка је, такође, рекла да Амбасада Немачке у Кијеву, која је затворена средином фебруара, од данас обнавља рад, мада с минималним присуством дипломата.
Аналена Бербок је прва чланица немачке владе која је посетила Украјину од почетка руске специјалне војне операције. Средином априла Кијев је намеравао да посети председник Немачке Франк Валтер Штајнмајер, али су украјинске власти одбиле да га приме, позвавши се на његове чврсте везе с Русијом. То је изазвало критике у Немачкој, а канцелар Олаф Шолц је изјавио да за сада не планира да посети Кијев, управо због Штајнмајеровог искуства.
Сапери на месту проналаска сумњивог предмета у близини куће у Берлину, где раде новинари РИА Новости - Sputnik Србија, 1920, 07.05.2022
РУСИЈА
Берлин угостио седму силу – а за руске новинаре бомба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала