- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Буђење гладијатора /видео/

© AP Photo / Andrew MedichiniНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Далеко је Аслан Карацев од играча који је учинио да Новак Ђоковић изгуби меч у Београду, али је свака победа максималним резултатом веома важна за најбољег тенисера света који бруси форму за коначан циљ сезоне на шљаци – Ролан Гарос.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Ђоковић је после Монте Карла, Мадрида и Београда стигао у Рим и одмах је остварио „чисту“ победу у два сета за сат и по времена игре.
„Увек може боље, али морам да будем задовољан победом против квалитетног противника који је веома чврст и стабилан и стоји доста близу линије. Брзо игра, тако да не даје много времена противнику да се намести на лопту. Доста је грешио, мислим да ми је то олакшало посао. Успео сам задржим своје сервис гемове када је требало. Солидно, може и боље, надам се том бољем тенису у наредним колима. Увек се надате томе да ћете одиграти неке атрактивне поене и из њих изаћи као победници и све то прославити са публиком. Они то траже, енергију, узбуђење, борбу, желе добар тенис. Имали смо неколико лепих поена, увек је лепо играти на овом тениском колосеуму", рекао је Ђоковић.
Ђоковић је имао проблема са подлогом, иако воли да проклизава, то је овога пута чинио прилично неконтролисано, али је из свега излазио са стилом – и осмехом.
Ђоковић је приказао прегршт добрих потеза, а у свему се издваја поен који је стрпљиво градио и на крају га завршио ниским волејем.
Новак је током дуела са Карацевим показао и како изгледа перфектан поен – креће дубоким ударцем на основну линију, наставља се дроп ударцем и финишира пласираним форхендом далеко од ривала.
Свакако, било је и бриљантних директних удараца, попут форхенд паралеле која је пратила линију, неухватљива за ривала.
Ђоковић је стигао до укупно 997. победе, 60. у Риму и у лепом расположењу очекује наставак такмичења, а наредни ривал му је бољи из дуела између Ласла Ђереа и Стена Вавринке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала