- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Паника у авиону: Путници пред полетање на телефоне добили слике авионских несрећа /фото/

CC BY 2.0 / Wikipedia/Radio Nederland Wereldomroep / Пад турског путничког авиона у Холандији 2009. године
Пад турског путничког авиона у Холандији 2009. године - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Авион на лету са израелског аеродрома „Бен Гурион“ за Турску морао је да се врати са писте на терминал јер су путници на своје мобилне телефоне добили слике срушених авиона непосредно пред полетање.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Девет путника ухапшено је због сумње да су другим путницима слали фотографије срушених авиона.
Инцидент се догодио док се авион припремао за полетање, саопштиле су Израелске аеродромске власти (ИАА), преноси „Тајмс оф Израел“.
Осумњичени за слање слика срушених авиона, који су сви, према наводима полиције, имали око 18 година, удаљени су са лета.
Израелски „Инет“ објавио је да су путници добили фотографије које приказују пад турских авиона 2009. у Холандији и 2013. у Сан Франциску.
Авион је, после детаљних безбедносних провера, полетео са неколико сати закашњења за Турску.
ИАА нису прецизирале колико људи је добило фотографије и да ли су користили истог оператера. Поједини извештаји наводе да су фотографије подељене преко „Епловог“ сервиса „Ердроп“, који омогућава поделу датотека међу „ајфон“ телефонима који су у близини.
Израелска полиција саопштила је да су свих девет ухапшених из села на северу Израела, и да им је одређено задржавање како би били испитани, а постоји могућност да им се на терет стави припрема за напад на авион.
Полиција је навела да су за сада осумњичени за ширење лажних информација и изазивање страха и панике.
Поједини израелски медији објавили су да се ради о авиону „Анадолуџета“, ћерке фирме „Туркиш ерлајнса“. У питању је „боинг 737“ са 160 путника.
ИАА је похвалила пилота због одлуке да се врати на терминал и пријави инцидент аеродромским властима, уместо да полети, иако је имао одобрење за полетање.
Сви путници морали су да напусте авион како би били проверени, баш као и њихов пртљаг који је био у авиону, пре него што је авион полетео.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала