- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Почели Молијерови дани: Сусрет са светски познатим писцима широм Србије

CC0 / / Књиге
Књиге - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Књижевна манифестација "Молијерови дани" одржава се од 9. до 27. маја у организацији Француског института у сарадњи са издавачима и културним и образовним институцијама Београда, Новог Сада и Ниша.
Љубитељи књижевности имаће прилику да у Београду, Нишу и Новом Саду, разговорају уживо са франкофоним писцима чији романи доносе приче о Корзици, Дунаву, Шпанији, Сефардима и о чудноватим и опасним местима и временима.
Манифестација се одржава уз подршку Фондације "Нови Сад-Европска престоница културе 2022", Јеврејског културног центра, универзитета у Београду, Крагујевцу, Нишу и Новом Саду, као и уз подршку више издавачких кућа.
"Идеја јесте да се представи савремено француско књижевно стваралаштво и аутори. Прошле године нисмо могли да их довдемо, али зато ове године имамо част да неколико аутора борави у Србији и разговара са публиком. Већ данас на штанду у оквиру Фестивала Европе имамо аутора Емануела Рубена", каже Владомир Маринковић из Француског института.
За путопис "Уз Дунав" Емануел Рубен добио је награде "Никола Бувије" (2019), "Америго Веспучи" (2019), Велику награду „Спорт и књижевност" (2019) и Награду „Амик" Француске академије (2020).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала