- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Русија није могла да остави Донбас неонацистима

© Sputnik / Михаил Тургиев / Уђи у базу фотографијаРуски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда
Руски амбасадор у Вашингтону: Не потпирујемо протесте, то је антируска пропаганда - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Русија се суочава са још једним спољним безбедносним изазовом у непосредној близини својих граница и није могла да преда Донбас како би га неонацисти раскомадали, изјавио је руски амбасадор у Сједињеним Америчким Државама Анатолиј Антонов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Заштита отаџбине остаје најважнији задатак за нас. Тако је и сада када се Русија суочила са још једним спољним безбедносним изазовом на својим границама. Наши војници, наследници храбре генерације победника у Другом светском рату, боре се за отаџбину и благостање суграђана“, рекао је Антонов поводом свечаног пријема у част Дана победе.
Према његовим речима, Москва „није могла да остави Донбас да га раскомадају неонацисти“.
„Одлучна дејства Русије била су изнуђена и правовремена мера, диктирана циљем да се да превентивно пружи отпор агресији“, додао је руски амбасадор.
Према његовим речима, Москва се „увек залагала за стварање система једнаке и недељиве безбедности“.
„Али нико на Западу није желео да чује праведне и оправдане захтеве Русије о безбедносним гаранцијама“, нагласио је високи дипломата.
Он је такође рекао да су ове године америчке власти ускратиле четворици америчких ветерана могућност да посете Русију и учествују у догађајима посвећеним победи у Другом светском рату.
Руски амбасадор је додао да је Русија велика земља са хиљадугодишњом историјом и да „нико неће успети да сломи њен народ“.
На свечаном пријему били су амбасадори и високе дипломате низа земаља бившег СССР-а. Пре пријема, руски амбасадор и друге дипломате су у дворишту руске дипломатске мисије засадиле јоргован – један од симбола победе у Другом светском рату.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала