Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„У врхунској је форми“: Еди Рама посетио Тачија у Хагу /видео/

© AP Photo / Visar KryeziuХашим Тачи и Еди Рама у Приштини
Хашим Тачи и Еди Рама у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Премијер Албаније Еди Рама састао се са бившим председником привремених косовских институција Хашимом Тачијем у притворским просторијама у Хагу. Рама је након тога изјавио да је „Тачи у врхунској форми“ и да је „уверен у правду ОВК“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Затекао сам председника Тачија у врхунској форми. Уверен можда чак и више него када сам га срео пре него што је дошао овде да је то неизбежан начин да се пред правдом четвороструко докаже потпуна чистота ослободилачког рата и наравно чистота идеала припадника ОВК и њених вођа“, изјавио је Рама у видео поруци на Фејсбуку.
„Нема много тога да се каже. Наравно, сви смо уверени да се ослободилачки рат Косова не може поново писати, нити се може ставити у било који други оквир јер је већ укључен у златни оквир жртава, дате крви и свих напора за слободно, демократско и суверено Косово“, казао је Рама, преноси Косово онлајн.
Тачи се изјаснио током данашњег поновног појављивања пред Специјалним судом за злочине ОВК да није крив по новим оптужбама за ратне злочине и злочине против човечности из потврђене измењене оптужнице, објављено је на сајту Специјализованих већа, пренео је Танјуг.
Оптужница против Тачија проширена је оптужбама за злочине у Будакову, Семетишту и Гњилану, где је, како се наводи, ОВК више Албанаца и Срба отела, незаконито притворила, пребијала, мучила, а неке од њих и убила.
Комадант ОВК Хашим Тачи са припадницима те терористичке организације на Косову 1999. године - Sputnik Србија, 1920, 05.11.2020
Убиства и мучења Срба: Детаљи оптужнице против Тачија и вођа бивше ОВК
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала