- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска војска извела нову крваву провокацију у Харковској области по сценарију „Буча“

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаИзбеглице из Маријупоља
Избеглице из Маријупоља - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Украјинска војска је пуцала на шест цивилних возила у Харковској области у оквиру крваве акције по сценарију из Буче, саопштио је начелник Националног центра за управљање одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Према расположивим поузданим информацијама, кијевски режим је извео још једну крваву акцију у Харковској области по сценарију 'Буча'. На деоници пута између насељених места Стари и Нови Салтов, војници Оружаних снага Украјине гађали су шест цивилних возила на којима су биле подигнуте беле заставе. Тај монструозни злочин су фотографисали и снимали стручњаци центра за информационо-психолошке операције Оружаних снага Украјине“, рекао је Мизинцев.
Поред тога, украјинска артиљерија је извела неколико напада из насеља у Белој Криници (Херсонска област) на положаје Оружаних снага Русије како би изазвала узвратну ватру на стамбене објекте цивила које милитанти територијалне одбране не пуштају да изађу из блокираног насељеног места и држе их као живи штит, казао је генерал. Како додаје, представници норвешких медија су били присутни како би забележили наводне неселективне нападе Русије на цивилно становништво у Белој Криници.

„Унапред упозоравамо да је планирано да се у најскорије време ти и други измишљени материјали кијевског режима о наводним 'зверствима Руса' масовно објаве у западним и украјинским медијима, као и на интернету“, упозорио је Мизинцев.

Украјински екстремисти изгоне цивиле из склоништа

„У Могиљеву Подољском у Виницкој области, националисти и страни плаћеници су у згради школе опремили упориште, направили залихе војне опреме и наоружања, а у подруму силом држе цивиле из околних кућа. У Лисичанску у ЛНР војници Оружаних снага Украјине претећи убиством истерали су жене, децу и старце из склоништа у школи, а тамо су направили залихе муниције. У насељеном месту Слобожанско у Харковској области у згради гимнизације екстремисти су опремили упориште. У близини су распоређени тенкови и оклопни транспортери, прилази школи су минирани, али локално становништво намерно није обавештено о томе“, рекао је Мизинцев.
По његовим речима, Оружане снаге Русије се хумано односе према цивилном становништвом, не изводе нападе на објекте цивилне инфраструктуре, за разлику од оружаних формација Украјине које и даље свуда користе болнице, стамбене зграде, цркве, обданишта, кампове и друге цивилне објекте за скривање милитаната и распоређивање наоружања.
Украјинске власти и медији објавили су видео снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешеви“ наводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може се видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега.
Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у насељу Буча у Кијевској области, рекавши да су фотографије и видео-снимци из Буче још један изрежирани догађај кијевског режима за западне медије.
Руски Ми-24 - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
РУСИЈА
Украјина изгубила 14 борбених летелица у покушају да поврати Змијско острво
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала