- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Власти Риге уклониле цвеће са споменика Ослободиоцима положено на Дан победе /фото, видео/

© Sputnik / Уђи у базу фотографијаЦвеће на споменику Ослободиоцима у Риги положено на Дан победе
Цвеће на споменику Ослободиоцима у Риги положено на Дан победе - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2022
Пратите нас
Општинске службе Риге у уторак су трактором уклониле цвеће положено 9. маја на споменик Ослободиоцима Риге, преноси портал „Делфи“ позивајући се на посланика Градског већа Риге.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како наводи портал, одборник Риге Константин Чекушин објавио је на друштвеним мрежама фотографију трактора који уклања цвеће положено у понедељак на споменик Ослободиоцима.
„Лице новог већа Риге“, написао је одборник у потпису фотографије.
Упркос јутарњим напорима летонских комуналаца, становници поново долазе до споменика Ослободиоцима Риге и настављају да полажу цвеће.
Руска амбасада у Летонији саопштила је да начин на који су власти Риге поступиле са цвећем положеним на споменик ослободиоцима представља „безгранични безобразлук“.
„Јутрос је свеже цвеће трактор однео као старо ђубре. Плашили су се да ће бити видљиве размере сећања и захвалности становника Риге према војницима-ослободиоцима. Али многи људи су купили ово цвеће својим последњим новцем, дуго га носили у рукама улицама престонице Летоније, пошто су паркинг и прилази код споменика били блокирани“, наводи се у саопштењу амбасаде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала