- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Представнички дом одобрио: Рекордна помоћ за Украјину

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteПоглед на амерички Капитол
Поглед на амерички Капитол - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Представнички дом америчког Конгреса одобрио је нови пакет помоћи за Украјину од скоро 40 милијарди долара, што је сума без преседана.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Председник Америке Џозеф Бајден прошле недеље је затражио издвајање додатне помоћи за Кијев.
Он је тада рекао да су средства које је Конгрес већ издвојио практично исцрпљена и позвао конгресмене да без одлагања одобре његов захтев за издвајање још 33 милијарде долара.
Како су навели амерички медији, у Конгресу је потом постигнут договор да се та тај износ подигне на 39,8 милијарди долара.
Према медијским наводима, нови пакет предвиђа 3,4 милијарде долара за војну помоћ, док је остатак планиран за хуманитарну помоћ.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну војну операцију у циљу денацификације и демилитаризације Украјине. Западне земље, у првом реду Америка и Велика Британија, интензивно наоружавају снаге Кијева.
Украјински војници са преносивим лансерима Џавелин - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
РУСИЈА
„Америчка војна помоћ претерано хваљена“: Украјински заробљеник о оружју које НАТО испоручује Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала