- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Политичка ситуација у Русији стабилна

© Sputnik / Виталий БелоусовМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је поводом тврдњи да Запад планира државни удар у Русији да је унутрашња политичка ситуација у земљи стабилна и напоменуо да не зна на чему су засноване такве тврдње.
У питању је изјава бившег саветника руског председника Сергеја Глазјева да Запад наводно припрема државни удар у Русији. Новинари су питали Пескова да ли Кремљ дели то мишљење и како оцењује унутрашњу политичку ситуација у Руској Федерацији.
„Ситуација је стабилна. Нажалост, не знам на чему се заснивају такви закључци, стога не могу ништа да вам кажем“, истакао је портпарол руског лидера.
У исто време, он је саопштио да Путин не планира да уводи ратно стање на територији Русије и појединим региона у светлу ситуације са Украјином.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Президент РФ В. Путин встретился с отцом Героя России Владимира Жоги - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
РУСИЈА
Путин: Нису нам дали шансу да проблем Донбаса решимо мирним путем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала