- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Протести опозиције у Јеревану: Демонстранти блокирали улазе у градску кућу

© Sputnik / Aram NersesyanПротести у Јеревану, Јерменија
Протести у Јеревану, Јерменија - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Присталице опозиције у Јерменији, које траже оставку премијера земље Никола Пашињана, изашле су и данас на улице престонице и блокирале улаз у зграду градске куће, јавља дописник Спутњика.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Блокирамо сва четири улаза у зграду“, рекао је заменик председника парламента из опозиционе фракције „Јерменија“ Ишхан Сагатељан.
Како је казао, циљ окупљених је да блокирају приступ згради, а не да уђу у њу.
„Пашињан је претворио градску кућу у своје власништво или канцеларију владајуће странке 'Грађански договор'. Људе отпуштају због њихових ставова, врше притисак. Нека сада виде шта значи притисак“, обратио се Сагатељан окупљенима.
Такође је апеловао на полицију да избегава провокације, истакавши да је цео догађај „легална, мирна акција грађанске непослушности“.
Посланик из странке „Јерменија“ Арцвик Минасјан је додао да демонстранти не примењују силу.
Како је саопштено, специјалне полицијске јединице су пришле једном од улаза у зграду градске куће, али су их окружили демонстранти. Полиција покушава да задржи окупљене.
Опозиција у Јерменији одржава масовне протесте широм земље од 25. априла. На хиљаде људи је изашло на улице престонице 1. и 2. маја. Демонстранти су уверени да политика власти прети земљи губитком државности.
Протести у Јерменији - Sputnik Србија, 1920, 05.05.2022
РУСИЈА
Противници Пашињана поново изашли на улице јерменске престонице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала