- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Бајден координирао рад војно-биолошког програма у Украјини, Сорош био главни спонзор

© AP Photo / Susan WalshАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Амерички председник Џо Бајден својевремено је координирао рад извршилаца војно-биолошког програма САД у Украјини, док је милијардер Џорџ Сорош био главни спонзор програма, изјавио је начелник Снага радијацијске, хемијске и биолошке заштите Оружаних снага Русије Игор Кирилов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Идеолози војно-биолошких активности САД у Украјини су лидери Демократске странке“, рекао је генерал.
По његовим речима, прво је створена законска основа за финансирање истраживања директно из федералног буџета. У те сврхе су, уз државне гаранције, коришћена средства невладиних организација које су под контролом Демократске стране.
Бивши амерички председник Барак Обама 2015. године је „склопио партнерске споразуме са Украјином о почетку реализације војно-биолошких програма на територији те земље“, док је бивша државна секретарка САД Хилари Клинтон „иницирала усвајање америчке стратегије за супротстављање биолошким претњама и допринела је легализацији истраживања двоструке намене“.

Актуелни шеф Беле куће Џо Бајден је, као потпредседник САД у време Обаминог мандата, „координирао активности извршилаца војно-биолошког програма и био је умешан у финансијске малверзације у Украјини“, док се испоставило да је милијардер Џорџ Сорош „главни спонзор војно-биолошких истраживања у Украјини и лобиста 'Биг фарме'“.

Како је прецизирао Кирилов, у тој шеми учествују и фармацеутске компаније, укључујући „Фајзер“, „Модерну“ и америчку компанију „Мерк“ (Merck), као и компанију „Гилиад“ (Gilead) која је повезана са америчким војним ресором.
То омогућава стручњацима из САД да заобилазе међународне безбедносне норме приликом тестирања нових лекова. На тај начин западне компаније озбиљно смањују трошкове за реализацију истраживачких програма и стичу значајне конкурентне предности, закључује Кирилов.
Подсетимо, Министарство одбране Русије раније је открило да су Сједињене Америчке Државе потрошиле више од 200 милиона долара на рад биолошких лабораторија у Украјини, а које су учествовале у америчком војно-биолошком програму и бавиле се, између осталог, узрочницима куге и антракса.
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
РУСИЈА
Москва: Маријупољ – регионални центар за биолошке експерименте
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала