- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Сијарто изнео услов за подршку ембарга на нафту из Русије

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Мађарске Петер Сијарто
Министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Мађарска је спремна да подржи забрану увоза руске нафте, али само уколико Европска комисија предложи решење проблема који би могли да настану у том случају, поручио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према речима шефа мађарске дипломатије, Брисел до сада није изнео такве предлоге.
„Блумберг“ преноси да ће, према речима министра, Будимпешта бити спремна да одобри санкције ЕУ против руске нафте само ако се оне не тичу нафтовода. У садашњем облику, предлози за санкције су и даље неприхватљиви за Мађарску, рекао је Сијарто.
Будимпшета ће заузети тај став током даљих преговора, напоменуо је министар.
„Уколико предлог ЕК о забрани увоза руске нафте ступи на снагу, то ће озбиљно утицати на стабилно обезбеђивање Мађарске енергентима. Тај предлог је раван економској атомској бомби. У Мађарској ће цене горива порасти за 55 до 60 одсто. Њихово повећање ће подразумевати повећање цена свих добара. Земља то неће поднети“, нагласио је шеф мађарске дипломатије.
Након почетка руске специјалне војне операције у Украјини Европска унија је усвојила пет пакета санкција против физичких лица, организација, финансијског сектора и енергетике Русије. Портпарол Кремља Дмитриј Песков саопштио је раније да су санкције Запада веома озбиљне, али да се Русија благовремено припремила за њих.
Недавно је председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен усагласила шести пакет антируских санкција. Према њеним речима, конкретно, предложено је да се постепено уведе потпуни нафтни ембарго. Истовремено, како је саопштио портпарол Европске комисије Ерик Мамер, приликом доношења предлога о нафтном ембаргу против Русије, узета је у обзир чињеница да неке земље ЕУ услед бројних разлога зависе од руских енергената.
Гасоводни систем Источни Сибир - Тихи океан у морској нафтној луци Козмино у Русији - Sputnik Србија, 1920, 04.05.2022
РУСИЈА
Министар енергетике Словачке: Ембарго на увоз руске нафте уништиће европску економију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала