- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Светски рат за вредности | Свет са Спутњиком

© Фото : PixabayМапа света
Мапа света - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Тема новог издања емисије „Свет са Спутњиком“ је светски рат за вредности који се одвија упоредо са украјинском кризом.
„Хоћемо свет у коме нема места за џелате и нацисте. Док САД говоре о својој изузетности, понижавајући тиме читав свет али и своје сателите, Русија није таква земља – никад се неће одрећи љубави према домовини, вере, традиционалних вредности и поштовања према свим народима“, гласе поруке које је на Дан победе упутио руски лидер Владимир Путин. На Западу дотле, ваљда у духу чувених медијских слобода, настављају блокаду руских медија, скидајући с кабловске мреже руске телевизије, јер се оне, како тврде, не могу „морално изједначити“ са Си-Eн-Eном. „Скај њуз“ прекида руског званичника јер се усудио да помене да је украјински председник Владимир Зеленски 9. мај честитао грађанима фотографијом војника с нацистичким симболима.
Какве то вредности проповеда Запад и како би изгледао свет по његовим мерилима? Како се у те вредности уклапа отворена пљачка руских актива или поливање бојом руског амбасадора у Варшави док полаже венац споменик црвеноармејцима палим у борби за слободу Пољака? Како изгледају западни стандарди на Балкану где „немачки туриста“ без мандата УН покушава да ведри и облачи у БиХ? Или кад Србији упорно доказују да само она нема права на територијални интегритет?
О овим питањима у емисији „Свет са Спутњиком“ говоре универзитетски професор др Часлав Копривица са Факултета политичких наука и политички аналитичар Драгомир Анђелковић.
Емисија „Свет са Спутњиком“ бави се горућим темама из широког спектра друштвеног и политичког живота. Води је Тања Трикић, а заједнички је реализују Спутњик и Радио Новости. Емитује се средом од 17.00.
Свет са Спутњиком
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала