- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Резолуција Литваније о „терористичким активностима Русије“ – екстремистичка

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
Пратите нас
Одлука литванског парламента да Русију прогласи за „државу која подржава и спроводи тероризам“ је екстремистичка, поручила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Земље које усвајају такве документе, декларације, изјаве, начелно предузимају екстремистичке потезе, не могу се другачије назвати. Све те земље улазе у НАТО. Током протеклих деценија у више наврата смо видели незаконите, агресивне активности Алијансе, које су доводиле до великих људских жртава“, рекла је Захарова за радио Спутњик.
Дипломата је додала да „тако нешто нема везе са жељом да се реши изузетно тешка ситуација у Украјини“.
„То треба посматрати као елемент провокације“, нагласила је Захарова.
У уторак је портал „Делфи“, позивајући се на саопштење литванског парламента, пренео да је Литванија прогласила Русију за државу која наводно подржава и спроводи тероризам. У резолуцији се наводи да Литванија сматра дејства Русије у Украјини за геноцид над украјинским народом и позива међународну заједницу да формира специјални међународни кривични трибунал „за истраживање и оцену агресије Русије“.

Специјална војна операција у Украјини

Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи које већ осам година малтретира и над којима врши геноцид кијевски режим“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Президент РФ В. Путин встретился с отцом Героя России Владимира Жоги - Sputnik Србија, 1920, 09.05.2022
РУСИЈА
Путин: Нису нам дали шансу да проблем Донбаса решимо мирним путем
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала