- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Херсонска област: Желимо да постанемо део Русије у догледној будућности

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска застава на градској администрацији Херсона
Руска застава на градској администрацији Херсона - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Херсонска област намерава да упутих захтев руском председнику Владимиру Путину за укључење у састав Русије након завршетка свих интеграционих процеса, изјавио је заменик начелника војно-цивилне администрације региона Кирил Стремоусов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„За сада нису назначени временски рокови за припрему апела. Али то није питање наредних дана, већ догледне будућности. Чим завршимо све интеграционе процесе и будемо у потпуности спремни да област постане прави регион Руске Федерације, одмах ћемо се обратити председнику Русије“, објаснио је Стремоусов.
Према његовим речима, приоритет је изградња читаве структуре власти, обнова економске сфере и функционисања области, као и потпуни прелазак на стандарде руског законодавства.
С тим у вези, он је нагласио да се тренутно ради на поновном покретању привреде, да се изграђује нови управљачки, полицијски, финансијски и пензиони систем, као и механизми за добијање руског држављанства.

Житељи Херсонске области сматрају руску војску заштитницима

Истовремено, он је констатовао да Херсонска област руску војску доживљава као заштитнике.

„Руске снаге штите становнике наше области од ракетних удара и других покушаја украјинских власти да врате борбена дејства на територију мирне Херсонске области“, истакао је заменик начелника војно-цивилне администрације региона, додајући да је та област у потпуности под контролом руске војске која осигурава безбедност и ред у региону.

Стремоусов је раније рекао новинарима да ће власти Херсонске области упутити захтев председнику Русије да регион постане део Руске Федерације.
Руске снаге су током специјалне операције Украјине преузеле контролу над целом Херсонском области на југу земље и азовским делом Запорошке области. У регионима су формиране цивилно-војне управе, почело је емитовање руских ТВ канала и радија и обнављају се трговинске везе са Кримом.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Застава Русије на згради градске администрације Херсона - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
РУСИЈА
Песков: Становници Херсонске области треба сами да одлучују о својој будућности
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала