- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како превазићи страх од вожње аутомобила

CC0 / / Жена за воланом
Жена за воланом - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Уколико имате страх од вожње, постоји неколико начина да исти и превазиђете.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Иако поседују возачку дозволу, доста људи има невероватан страх од тога да сами седну за волан. Ипак, стручњаци кажу да постоји неколико начина да га превазиђете и уживате у вожњи, преносе Новости.
Шта је страх од вожње?
Стручњаци тврде да страх од вожње није сам страх од ње, већ се плашите напада панике уколико дође до неке непредвиђене ситуације на путу. Ова врста страха потиче од свесности ризика и одговорности коју имате за воланом.
Направите себи пријатан амбијент у колима
Како бисте се осећали пријатно у утрашњости свог четвороточкаша, потребно је да направите себи амбијент који ће бити пријатан. Произвођачи кола се сваке године труде да направе потпуни угођај, па поред удобности и комфора постоје и седишта са масажерима, који вам додатно могу помоћи у преовладавању страха.
Посветите се учењу вожње
Уколико дуго нисте возили откако сте положили, потребно је да неко време аутомобил возите са искусним возачем или инструктором који ће вам најбоље помоћи у томе. Возите полако како бисте стекли рутину, тако да пажња буде усмерена на промену брзине, сигнализацију и дешавања на путу.
Поверење у себе и аутомобил
Као и у свему што радите, потребно је првенствено да имате поверења у себе, а онда и у аутомобил који возите. Како бисте стекли поверење, неопходно је да ауто буде потпуно исправан, а онда да имате и аутомобил који одговара вашем типу личности, јер би он у потпуности требао да вам одговара, како не бисте доживљавали непријатна искуства.
Вежбајте дубоко дисање
Дубоко дисање смањује тензију и повећава концентрацију. Она вас враћа у тренутак у коме се налазите и на тај начин скреће пажњу са негативних мисли и дешавања у окружењу. Ову технику можете примењивати код куће или у било којој незахвалној ситуацији у којој се нађете. Тиме ћете повећати сигурност у вожњи јер ће напади панике бити све ређи.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала