- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Како сами да урадите лимфну дренажу лица (видео)

CC0 / Pixabay / Женско лице
Женско лице - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Масаже су добре како за цело тело, тако и за лице. Оне побољшавају еластичност и сјај коже
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Лимфне дренаже су добар начин да помогнете протоку кисеоника кроз вашу кожу и да избаците токсине из лимфних чворова. Једна корисница на Инстаграму је уз сликовит приказ показала како да радите ову масажу, а за то је потребно максимално пет минута дневно.
Шта је лимфна дренажа и који су лимфоидни органи: Постоје примарни и секундарни лимфоидни органи. Примарни лимфоидни органи су коштана срж и тимус. Ови органи производе лимфоците (познате и као бела крвна зрнца), који су одговорни за имуне одговоре.
Што се тиче секундарних лимфоидних органа, који обухватају слезину, крајнике и лимфне чворове, они су стражари тела, јер ту мигрирају лимфоцити да бране тело и штите га од страних тела. Лимфни чворови се налазе у одређеним деловима тела. Они такође делују као пречишћивачи, филтрирајући отпад који им преноси лимфа. Све у свему, у људском телу постоји преко 800 лимфних чворова, пише „Магазин новости“.

Технике лимфне дренаже

Да бисте испразнили лимфну течност, масирајте лице јагодицама, увек нагоре и од средине лица према лимфним чворовима око врата и ушију. Кључ добре лимфне дренажне масаже је да користите нежне покрете. Важно је применити веома лаган притисак да бисте стимулисали ткива, пошто су лимфни судови одмах испод коже. Поновите сваки корак шест пута за најбоље резултате.
За оптимизацију дренаже, ово би требало да буде „сува“ масажа, односно без наношења уља или креме на кожу. Дакле, ако желите да укључите лимфну дренажу у своју рутину неге коже, почните са чишћењем лица, а затим извршите масажу пре наношења било каквих додатних производа за негу коже.
Ево како је то корисница Инстаграма приказала на сликовит начин, а који и ви можете да примените како би вам било лакше да се измасирате:

Златно правило лимфне дренаже: користите покрете нагоре и напоље

Ако постоји једно правило које морате запамтити, то је ово: увек радите нагоре и ка споља када масирате. Почните са вратом, затим пређите на линију вилице и браде, постепено до уста, носа, очију и глабеле (простора између обрва) и завршите масирањем чела.

Изаберите време које вам одговара

Нисте сигурни да ли вашу лимфну дренажну масажу треба радити ујутру или увече? До тебе је! Ујутро, лимфна дренажа је идеална за смањење надутости лица након буђења. Такође вам помаже да припремите кожу за производе за дневну негу коже пре него што започнете дан. С друге стране, ако увече измасирате очишћено лице, пре наношења производа за ноћну негу коже, ослободићете све тензије испод коже и лакше ћете заспати.

Предности лимфне масаже

Лимфна дренажа помаже у уклањању токсина испод површине коже. Када се редовно практикује, подстиче проток крви, изглађује црте лица и побољшава тен, тако да изгледа лепше.
Након лимфне дренажне масаже, наставите да масирате лице док наносите производе за негу коже. Ова масажа даје сјај лицу, смањује знакове умора, затеже лице и покреће мишиће, спречава старење коже, а може смањити црвенило и реактивност коже - те се често препоручује за осетљиву кожу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала