- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство одбране Русије: Уништен систем за навођење С-300 у области Одесе

© SputnikБрифинг Министарства одбране Русије
Брифинг Министарства одбране Русије - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Високопрецизним ракетама током протекле ноћи погођене су 34 области концентрисања украјинских војних снага и технике и два складишта муниције. Ликвидирано је 320 украјинских националиста, рекао је портпарол Министарства одбране Русије, генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према његовим речима, руска авијација је у области Одесе уништила радарски систем за навођење комплекса С-300, а у ваздушним ударима погођено је и 120 области у којима су окупљене украјинске снаге и војна техника. Уништено је и складиште оружја у Харковској области.
Ракетна војска и артиљерија су у протекла 24 сата погодиле 405 области концентрисања украјинске војске и технике и 26 артиљеријских одреда, 12 управљачких пунктова, један С-300 и три „Смерча“, као и два складишта муниције, рекао је Конашенков.
Руска противваздушна одбрана је током протеклог дана оборила 13 украјинских беспилотних летелица, укључујући и дронове изнад Змијског острва. Пресретнуто је 14 пројектила „Смерч“.
Руска војска је током специјалне операције у Украјини уништила 164 авиона и 125 хеликоптера, 821 беспилотну летелицу, 303 противракетна комплекса. Уништено је и 3.013 тенкова и других борбених оклопних возила, 364 вишецевна бацача ракета, 1.471 јединица пољске артиљерије и минобацача, 2.824 јединице специјалне војне аутомобилске технике.
Руска војска у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
РУСИЈА
УЖИВО Амерички Сенат није усвојио закон о рекордној војној помоћи Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала