- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Може ли „Бизон“ да угрози „Вука“?

© AFP 2023 / PATRICK KOVARIKСтен Вавринка
Стен Вавринка - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, први рекет света, и Стен Вавринка, бивши број три, састају се по 26. пут у каријери, а Швајцарац који се вратио после повреде истакао је да није спреман да игра на нивоу српског аса.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Чувени Стен Вавринка успео је после низа операција да се у 37. години врати на терен и веже на Мастерсу у Риму две победе против Рејлија Опелке и Ласла Ђереа.
Са друге стране, Новак Ђоковић се није наиграо тениса од почетка године али је показао да је на добром путу да се врати у форму и јасно је да ће Швајцарац морати много да се намучи како би пружио отпор великом ривалу.
Дуели Вавринке и Ђоковића увек су епски, а Новак води са 19 победа и шест пораза.
Свестан је Швајцарац да иако га очекује спектакл да ће имати неизмерно тежак задатак, а искрено је признао да сматра да није на нивоу којим би могао да парира најбољем тенисеру света.
„Биће добро играти против њега како бих видео на чему сам, али сигурно и даље нисам на његовом нивоу. Ипак, морате да играте против најбољих како би знали на чему морате највише да радите“, истакао је Вавринка.
Чувени „Бизон“ се вратио и не жели још увек да остави рекет, а да ли ће га стари мечеви против „Вука“ из Београда мотивисати да и тек свеже опорављен игра тенис којим је раније долазио до Гренд слем титула видећемо у трећем колу Рима.
Последњи пут у „вечном граду“ играли су 2011. године када је славио Ђоковић. Са друге стране њихов последњи меч на шљаци припао је Вавринки 2015. године у финалу Ролан Гароса.
Новак Ђоковић у финалу Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
СПОРТ
Хајка на Ђоковића – Британци не желе Новака у свом дворишту
Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
СПОРТ
Русија и Белорусија добиле зелено светло за Ролан Гарос!
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 11.05.2022
СПОРТ
Ђере није издржао, спрема се спектакл: Ђоковић и Вавринка у трећем колу Рима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала