Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Отворен Сајам аутомобила; Вучић: Чекамо одлуку два светска произвођача о фабрикама у Србији /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић на отварању Сајма аутомобила
Председник Србије Александар Вучић на отварању Сајма аутомобила - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Сајам аутомобила "ДДОР ЕКО БГ КАР ШОУ 07" свечано је отворен данас на Београдском сајму, у присуству председника Србије Александра Вучића.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Вучић је поручио да српска аутоиндустрија има светлу будућност, као и да се још чека одлука бар два велика глобална светска произвођача аутомобила да ли ће отворити своје фабрике у Србији.
"Поносан сам на Србију и Београд, на сајам аутомобила и мотоцикала будући да данас присуствујемо првој манифестацији ове врсте у Европи након двогодишње паузе", рекао је Вучић на отварању.
Вучић је рекао да је Србије привукла већ велике и познате произвођаче аутомобила и нагласио да је уверен да ће Србија успети да направи цео ланац у производњи електричних аутомобила у нашој земљи.
"Уверен сам да је будућност наше аутоиндустрије која је носилац напретка сваке земље - светла", нагласио је Вучић.
"Верујем да ћемо успети да убедимо још неке од глобалних играча да прихвате наше гостопримство и отворе своје фабрике баш у нашој земљи. Ускоро очекујемо одлуке бар два велика глобална произвођача, то би била највећа промена у њеној модерној историји, ако бисмо бар једног од та два велика глобална играча успели да доведемо у Србију", истакао је председник.
Церемонији отварања присуствoвали су и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, министарка привреде Анђелка Атанасковић и председник Извршног одбора ДДОР осигурања Франческо Маши.
Од 12. до 15. маја под куполом Хале 1 Београдског сајма представиће се 28 аутомобилских марки, са педесетак премијера, од којих је највећи број електричних и хибридних возила.
На сајму ће бити око 210 аутомобилских излагача, заступника тридесетак брендова међу којима премијерно и легендарни 102 године стар, данас кинеско-британски МГ, тренутно најбрже растући аутомобилски бренд у Великој Британији.
Приказаће између 120 и 140 различитих модела.
© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICСајам аутомобила
Сајам аутомобила - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Сајам аутомобила
Такође, биће изложено 48 нових модела, од којих су 36 премијере, а 12 новитети. Са потпуно електричним или пуним хибридним погоном биће представљено њих чак 36.
Потпуно електричних аутомобила међу премијерама и новитетима је чак 25, што је за више од 50 одсто.
Домаћа публика имаће прилике да види електричне и хибридне моделе чија продаја још увек није почела.
Организацију сајма подржала је Српска асоцијација увозника возила и делова.
Паралелно са сајмом аутомобила, у Хали 4 одржава се и 14. салон мотоцикала, квадова и сличних возила "Motopashion".
"Motopashion" ће угостити 50 излагача, који ће представити тридесетак брендова мотоцикала, АТВ и осталих моторних возила из те категорије, са више од 80 модела.
Љубитељи старих возила ће у Хали 3 моћи да виде изложбу олдтајмера, а у околним мањим халама представиће се произвођачи делова и опреме, јавио је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала