- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор позван у МИП Румуније, спорна објава о НАТО-у

© AFP 2023 / Andrei PungovschiАмбасада Русије у Букурешту
Амбасада Русије у Букурешту - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Амбасадор Русије у Букурешту Валериј Кузмин позван је у румунско Министарство спољних послова због објаве чланка о НАТО-у и самој Румунији, саопштила је прес-служба спољнополитичког ресора те земље.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У вези са материјалом који је амбасада Руске Федерације у Букурешту објавила на свом званичном сајту под називом 'О лавежу НАТО-а у близини граница Русије и главном извору дезинформација у свету', министар спољних послова Богдан Ауреску наложио је да руски амбасадор у Букурешту Валериј Кузмин буде позван у седиште МИП-а“, наводи се у саопштењу објављеном на сајту МИП-а Румуније.

Како се додаје, у среду, 11. маја 2022. године, одржан је састанак руског амбасадора са државним секретаром за стратешка питања Јулијаном Фотом. С тим у вези, Фота је изразио незадовољство оним што је написано у чланку на рачун Румуније и Алијансе.
Подсетимо, у чланку који је објавила руска амбасада наводе се речи из интервјуа поглавара Римокатоличке цркве Фрање о томе да је „лавеж НАТО-а у близини руских граница изазвао реакцију“ Русије. Поред тога, у њему се говори о многобројним дезинформацијама и провокацијама Запада у светлу ситуације у Украјини.
Осим тога, папа је изразио спремност да отпутује у Москву како би се састао са председником Русије Владимиром Путином и помогао у решавању ситуације у Украјини.
Русија је 24. фебруара покренула специјалну војну операцију у циљу денацификације и демилитаризације Украјине и заштите грађана Донбаса.
Папа Фрања - Sputnik Србија, 1920, 03.05.2022
РУСИЈА
Папа Фрања: Лавеж НАТО-а пред вратима Русије могао би да буде узрок сукоба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала