- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Маријупољу пронађено складиште са забрањеним минама

© Sputnik / Виктор Антонюк / Уђи у базу фотографијаОслобођени делови Маријупоља
Ослобођени делови Маријупоља - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Кијев грубо крши конвенцију о забрани противпешадијских мина, које су пронађена у складиштима са муницијом у Маријупољу, изјавио је шеф руске делегације за питања војне безбедности и контроле над оружањем Константин Гаврилов, излажући на преговорима у Бечу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У ослобођеној металуршкој фабрици ‘Иљич’ у Маријупољу је пронађено складиште са минама МОН-50 и МОН-90 које су оставили националисти приликом повлачења“, рекао је Гаврилов на 1009. пленарној седници Форума ОЕБС-а за сарадњу у области безбедности.
Изјава је објављена на званичном сајту Министарства иностраних послова Русије.
„Колеге се, вероватно, сећају како је делегација Украјине из године у годину уверавала државе-чланице ОЕБС-а, да Оружане снаге Украјине не користе ту муницију и да Кијев, обавезе прописане Отавском конвенцијом, обавља транспарентно и савесно. То је лаж. Огорчени смо још једним примером како украјински званичници годинама обмањују учеснике међународних скупова у Бечу и Женеви“, додао је шеф руске делегације у Бечу.
Азовстаљ у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
РУСИЈА
Спречен пробој украјинских диверзаната до фабрике „Азовстаљ“ у Маријупољу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала