Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин: Србија сада треба да прогласи и политичку неутралност

© Sputnik / Лола Ђорђевић Александар Вулин
 Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
"Ако Приштина постане члан Савета Европе, Србија треба да прогласи и политичку неутралност као што је прогласила војну", изјавио министар унутрашњих послова Александар Вулин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Шта земље чланице ЕУ заиста мисле о Србији, показаће њихово гласање по захтеву Приштине за њено чланство у Савету Европе. Не морамо да чекамо још 20 година да бисмо знали да ли ЕУ жели Србију у свом чланству, биће довољно да гласају или не гласају против пријема територије у организацију коју чине државе", саопштио је Вулин.
"До сада смо научили да потпис Европске уније вреди колико и Бриселски споразум, али сада је прилика да видимо колико вреди и реч Сједињених Америчких Држава. Сама најава да ће Приштина поднети захтев за чланство у Савет Европе је већ кршење Вашингтонског споразума и Приштина ће или бити кажњена и заустављена, или ће се показати да је против Србије дозвољена свака лаж и да за Србе нема ни права ни правде", рекао је Вулин.
Он додаје да "ако Приштина постане члан Савета Европе, Србија треба да прогласи и политичку неутралност, као што је прогласила и војну".
"Ако већ непријатеље не можемо да изаберемо, хајде да бар бирамо пријатеље", рекао је Вулин, коментаришући захтев такозваног Косова за пријем у чланство Савета Европе.
Подсетимо, Приштина је данас и званично поднела захтев за чланство у СЕ, а јавност Србије о томе је известио председник Србије Александар Вучић, након што је отворио Сајам аутомобила. Он је, обраћајући се медијима, рекао да је пре пет минута добио информацију да је Приштина поднела захтев.
Из Савета Европе је потврђено да је тај захтев примљен.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала