- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Западни војници обучавали украјинске снаге на полигону у Херсонској области

© Sputnik / РИА НовостиДокумента Оружаних снага Украјине у Херсонској области
Документа Оружаних снага Украјине у Херсонској области - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
Пратите нас
Руска војска дошла је у посед документације из војне базе у Херсонској области, из које се види да су украјинске борце обучавали западни стручњаци по стандардима НАТО-а.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Спутњик је имао увид у неке документе пронађене на 241. војном полигону у области насеља Раденск, где се налазила база за обуку. Између осталог, пронађени су и у сертификати намењени украјинским војницима који потврђују да су прошли војну обуку по западним стандардима. На документима се појављују заставе Канаде и Велике Британије.
Према подацима руских војних снага, на полигону нису обучавани само редовни војници, већ и припадници територијалне одбране, који су активно почели да се формирају 2020. године, и припадници различитих неонацистичких формација.
У оквиру обуке, припадници украјинских снага су учили вештине гађања, сналажења у простору, специјалних веза, теренске медицине и индивидуалне тактике. Током повлачења, украјинска војска је спалила базу са највећим делом документације.
Полигон за обуку био је организован на територији националног парка природе. Активна експлоатација заштићеног подручја уз употребу муниције током вежби могла је да угрози снабдевање становника региона квалитетном водом за пиће.
Секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев - Sputnik Србија, 1920, 27.04.2022
РУСИЈА
Патрушев: Земље НАТО-а подстицале Украјину на оружани сукоб са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала