- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Како Запад дочекује Украјинке „раширених руку“: После Британије непристојна понуда и из Америке

CC0 / Pixabay / Лас Вегас
Лас Вегас - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
Пратите нас
Након што је прошлог месеца Агенција за избеглице УН позвала британску владу да реагује и спречи да жене избегле из Украјине буду смештене у домовима Британаца који су самци због опасности од сексуалне експлоатације, појавио се нови бизаран пример како Запад „дочекује“ Украјинке.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Наиме, на друштвеним мрежама објављен је видео-снимак на ком се види билборд једног стриптиз клуба у Лас Вегасу који нуди посао посао девојкама из Украјине.
Оглас је, по свему судећи, објавио клуб под називом „Little Darlings“, а испод позива за аудицију за украјинске стриптизете стоји натпис: „Подржавамо Украјину“.
Подсетимо, половином прошлог месеца објављен је извештај да су украјинске избеглице, претежно жене, у Великој Британији у опасности од сексуалне експлоатације.
Поводом тврдњи да поједини мушкарци злоупотребљавају програм „Домови за Украјину“, у оквиру ког су Британци позвани да на одређено време украјинским избеглицама понуде смештај, из УНХЦР-а су тада за „Гардијан“ навели да би могао да се уведе „примеренији процес упаривања“ како би се обезбедило да жене које су саме, али и оне са децом, буду смештене код породица или парова.
„Гардијан“ је тада навео и пример једне 32-годишње Украјинке која је тражила смештај у Британији, али је, како тврди, добила непристојну поруку од мушкараца на Фејсбуку.
„Обратио ми се старији човек из Лондона који је рекао да ћу морати са њим да делим спаваћу собу, и питао ме да ли се слажем са тим“, навела је она.
Иначе, од почетка руске војне операције у Украјини, земље Запада материјално и војно помажуукрајинске снаге.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала