- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Корона у Северној Кореји, потврђен први смртни случај

© AP Photo / Cha Song HoВирус корона у Северној Кореји
Вирус корона у Северној Кореји - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
Пратите нас
Шест особа је преминуло, а око 350.000 људи се лечи од високе температуре и болести која се проширила брзином експлозије широм Северне Кореје, објавили су државни медији, дан након што је потврђено, први пут од почетка пандемије, да је у тој земљи избило жариште вируса корона. Код једног преминулог потврђена корона.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Новинска агенција КЦНА објавила је да је од краја априла око 350.000 људи било болесно, а 162.200 се опоравило. Додаје се да је само у четвртак код 18.000 људи утврђено да имају симптоме болести, а 187.800 људи је у изолацији због лечења.
Код једне особе од шест преминулих, потврђено је да је била заражена омикрон сојем, наводи КЦНА, али засад нема конкретних података колико болести је директно повезано са ковидом.
Северна Кореја је увела општи локдаун у четвртак, након потврђивања првих случајева короне.
КЦНА додаје да је севернокорејски лидер Ким Џонг Ун обавештен о избијању жаришта, када је посетио штаб за превенцију епидемије и том приликом критиковао званичнике што нису успели да спрече настанак, како је навео, слабе тачке у систему за превенцију епидемије, пренео је Танјуг.
Он је рекао да се болест углавном сконцентрисала око Пјонгјанга.
„Ово је најважнији изазов и наша партија мора одмах да реши ситуацију, врати стабилност и заштити јавно здравље и добробит нашег народа“, пренела је КЦНА изјаву Кима.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала