- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Два смо света различита: Јокић чини саиграче бољима, а Ембид их „гаси“ изјавама

© AP Photo / Matt SlocumЏоел Ембид и Никола Јокић
Џоел Ембид и Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
Пратите нас
Кандидат за МВП награду, Џоел Ембид, дао је изјаве у којима није био благонаклон према саиграчу Џејмсу Хардену. Можда би могао нешто да научи од МВП-ја Николе Јокића који нема на располагању савршену екипу, али свакога од колега чини бољим.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Филаделфија је ноћас изгубила у плеј-офу од Мајамија коначним резултатом 4:2, а то се нимало није допало главној звезди тима Џоелу Ембиду.
Џејмс Харден није био неки фактор у утакмици, узео је, за њега, „само“ девет шутева, од тога два у другом полувремену, и завршио је меч са 11 датих поена.
То је натерало Ембида да изјави да Филаделфија није добила Хардена из најбољих дана, те да није био довољно агресиван.

„Откако је дошао у тим, сви очекују да то буде Харден из Хјустона. Али, он више није тај играч. Сада је више плејмејкер. Мислим да би требало да буде агресивнији",рекао је Ембид, очигледно незадовољан игром свог саиграча.

И ту се Ембид није зауставио...

„Сви морамо да будемо бољи. Не ради се ту само о мени или о Хардену. Сви смо ми разлог пораза од Мајамија. То значи да нисмо сви добри. Свако мора да напредује“, истакао је Ембид.

Очигледно Камерунац нема проблем са тим да јавно критикује саиграче и групно, али и појединачно, као што је случај са Харденом.
Са друге стране, Јокић је познат као неко кога саиграчи воле, на кога се угледају, а добар пример је Арон Гордон који је више пута истакао колико му значе додавања и подршка коју добија од Јокића.
Познато је и да је Ембид био у различитим причама пре и после одласка Бена Симонса, говорило се да је он тај ко је захтевао такав потез управе франшизе.
Дакле, можемо да повучемо јасну линију поделе између Ембида и Јокића у односу са саиграчима. И у понашању према њима.
То је још један од аспеката који чине некога ко је МВП лиге.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
СПОРТ
Јокићев бивши саиграч за Спутњик: Нестварно – дођеш из Србије и будеш бољи од ванземаљаца
Василије Мицић и Никола Миротић - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
СПОРТ
Зашто Василије није у Николином друштву?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала