- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак о Русима и Вимблдону: Нема лаког решења

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, већ неколико пута се оглашавао поводом вести да је Вимблдон забранио учешће руским и белоруским играчима, а сада је о томе говорио и у Риму. Српски ас тек је недавно чуо за идеју АТП-а да се поени освојени на лондонској трави не доделе и верује да је то „тешка одлука“.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Руски и белоруски тенисери неће наступати на Вимблдону, а АТП са играчима разговара о томе да се због такве одлуке британских власти и гренд слема не доделе поени освојени на том такмичењу.
Новак Ђоковић током боравка у Риму говорио је такође на ову тему и нагласио да ће се потрудити да се у наредном периоду боље упути у ситуацију.
„Нема лаког решења, барем нема решења које би све стране учинило срећним. То је сигурно. Ја сам за то одузимање бодова тек недавно чуо. То је тешка одлука о којој АТП разговара са играчима. Морам да позовем неког из Савета играча да би разумео каква је ситуација и онда можемо да причамо о свему“, објаснио је Ђоковић.
Први рекет света био је један од првих играча који су пружили подршку руским и белоруским колегама, а ПТПА организација такође је изнела свој став.
„Једноставно је, дозволите им да играју. Стоп дискриминацији“, наведено је на Твитер налогу ПТПА.
Стефанос Циципас Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
СПОРТ
Циципас и Зверев први полуфиналисти Рима
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
СПОРТ
Болно признање Надала: Живим са повредом, ту је све време
Данил Медведев, руски тенисер - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
СПОРТ
Гренд слем шампион пред Ролан Гарос: Не постоји ништа што би угрозило Русе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала