- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Рама се огласио о резолуцији о "признању геноцида у Сребреници"

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕди Рама грицка нокте
Еди Рама грицка нокте - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
Пратите нас
Парламент Албаније одбио је да одржи седницу на којој би се расправљало о резолуцији о „признању геноцида у Сребреници“, рекао је премијер Албаније Еди Рама након што су медији објавили информацију да је албански парламент одбацио резолуцију.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Прикажи преко целог екранаИзађи из режима целог екрана
Рама је оценио да је гласање Скупштине Албаније о резолуцији о Сребреници била лоша игра бившег премијера Саљија Берише, преноси Коха.
Према његовим речима, они који су реаговали на неуспех ове резолуције у албанском парламенту немају појма о игри Берише, особе коју је Америка прогласила непожељном због корупције и подривања демократије.
"Они који скачу због наводног неуспеха резолуције о Сребреници у албанском парламенту, прво треба да се запитају зашто је она поднета. Онда их треба обавестити шта пише у том тексту и навести да то није била резолуција већ ниска игра! Ниска игра особе коју Америка сматра корумпираним рушиоцем демократије, у свету познатог и као рушилац ембарга Слободану Милошевићу“, написао је Рама на Твитеру и додао да је реч о Беришином покушају да васкрсне политички.
Он је додао да му је жао оних који се грешком осећају повређенима јер, према његовим речима, немају појма о тој игри, преноси Косово онлајн.
Албански парламент одбио је захтев посланика Тритана Шехуа за гласање о резолуцији којом се осуђује "геноцид у Сребреници", у Босни и Херцеговини.
Тим поводом бивши премијер Саљи Бериша изјавио је да је признање геноцида у Сребреници неопходан чин за народе и цивилизована друштва и основни услов да се не понови.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала