- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Уништена три штаба за територијалну одбрану украјинске војске и 300 екстремиста

© УПСИ МО РФРуска војна операција у Украјини
Руска војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
Пратите нас
Руска војска је током дана високопрецизним ракетама уништила украјинске штабове за територијалну одбрану на територији Луганске Народне Републике, изјавио је портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како је прецизирао, у питању су штабови украјинске војске у местима Золотоје и Врубовка, а уништена је и команда батаљона 24. механизоване бригаде.
Поред тога, погођено је и 32 локације са људством и војном техником украјинске војске, као и складиште муниције у Харковској области.

„Као резултат тих напада ликвидирано је 300 екстремиста и онеспособљено 37 јединица војне технике“, нагласио је Конашенков.

Истовремено, артиљерије и ракетне снаге погодиле су 17 локација са украјинском војском, пет артиљеријских јединица и 370 рејона где се налазило људство и техника.

„Укупно је до сада уништено око 1.500 јединица украјинске артиљерије, 165 авиона, 125 хеликоптера, 845 дронова, 3.039 тенкова и других оклопних возила, 369 вишецевних ракетних лансера и 2.882 јединице специјалне моторизоване технике“, рекао је он.

Са друге стране, казао је Конашенков, руске ПВО снаге су током дана обориле три украјинска дрона над Доњецком Народном Републиком и у Харковској области.
Руска војска у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
РУСИЈА
Кијев поново гранатира Доњецк; Шолц поручио: Нећемо прихватити мир који Русија намеће Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала