- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски сенатор: Ловци на туђа добра могу само да сањају о Арктику, Балтичком и Баренцовом мору

© Пресс-служба Совета Федерации РФ / Уђи у базу фотографијаРуски сенатор о продужењу СТАРТ-3: Одлично ако не буде нових услова
Руски сенатор о продужењу СТАРТ-3: Одлично ако не буде нових услова - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
Пратите нас
Русија неће уступити простор Балтичког, Баренцовог мора и Арктика „ловцима на туђа добра“, земље НАТО-а нека и не сањају о томе, изјавио заменик председника Савета Федерације Русије Константин Косачов.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Што се тиче Балтичког и Баренцовог мора, као и Арктика, нека нико и не машта – те просторе нећемо дати ни НАТО-у, ни другим ловцима на туђа добра“, истакао је Косачов.
Летонски министар спољних послова Едгарс Ринкевичс рекао је раније за „Фајненшел тајмс“ у контексту планова Шведске и Финске да уђу у Алијансу да Балтичко море постаје територија НАТО-а. Он је Балтичко море назвао „морем НАТО-а“.
Финска и Шведска разматрају могућност да одустану од вишегодишње неутралности и да ступе у НАТО због руске специјалне војне операције у Украјини.
Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је напоменуо да би Алијанси било драго да види Финску и Шведску у својим редовима и да ће им пружити прилику да се брзо придруже. Према речима сталне представнице САД при НАТО-у Џулијан Смит, НАТО очекује да те земље донесу сопствене одлуке о могућем чланству у наредним „месецима и недељама“, као и да би Америка поздравила улазак тих земаља у Алијансу.
Русија сматра да је НАТО усмерен на конфронтацију. Портпарол Кремља Дмитриј Песков је упозорио на то да даље ширење НАТО-а неће допринети безбедности Европе и да има агресиван карактер. Он је, међутим, истакао да евентуално приступање Шведске и Финске НАТО-у неће представљати егзистенцијалну опасност за Русију. Заменик сталног представника Русије при Уједињеним нацијама Дмитриј Пољански је рекао да ће ступање Шведске и Финске у НАТО и размештање одреда Алијансе на њиховој територији те две земље учинити потенцијалним циљевима руске војске.
Председничка палата у Хелсинкију - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2022
СВЕТ
Шеф финске дипломатије: Русија је важан сусед, али су односи сложени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала