- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Г7: Осуђујемо нуклеарну политику Русије и залажемо се за реформу Савета безбедности УН

© Sputnik / Евгений Одиноков / Уђи у базу фотографијаПристаниште за утовар и истовар у новоизграђеној фабрици за производњу течног природног гаса "Јамал"
Пристаниште за утовар и истовар у новоизграђеној фабрици за производњу течног природног гаса Јамал - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
Пратите нас
Земље „Велике седморке“ (Г7) су истакле важност увећања инвестиција у пројекте течног природног гаса и промоције чисте енергије како би се смањила зависност од руских енергената.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ми препознајемо важност убрзавања инвестиција у развој истраживања и производње, укључујући и пројекте за производњу течног природног гаса (ТНГ) као и промоције еколошки чисте енергије како би се смањила наша зависност од руских енергената“, наводи се у заједничком саопштењу министара иностраних послова Велике Британије, Немачке, Италије, Канаде, САД, Француске и Јапана.

Г7: Осуђујемо нуклеарну политику Русије и залажемо се за реформу Савета безбедности УН

„Осуђујемо руску неоправдану употребу нуклеарне реторике и сигнала. Позивамо Русију да се понаша одговорно и да буде уздржана“, пише у саопштењу Г7.

Осим тога, земље „Велике седморке“ су истакле да се залажу за реформе Савета безбедности УН.
„Ми смо веома забринути што Русија злоупотребљава положај сталног члана Савета безбедности УН, посебно у контексту њене агресије против Украјине“, наводи се у заједничком саопштењу Г7.
Раније је заједничком саопштењу министара енергетике земаља „Велике седморке“ саопштено да актуелна криза на енергетском тржишту показује потребу и могућност смањења зависности Европске уније од руских енергената, а да је напредак у тој области је могућ до краја године.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
РУСИЈА
Г7: Русији нове санкције, Балкану помоћ по питању угљоводоника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала