- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Како на телефону активирати опцију о упозорењу на земљотрес

© Depositphotos.com / DestinacigdemСеизмограф
Сеизмограф - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
Пратите нас
Компанија „Гугл“ је још пре две године најавила да ће имати опцију о упозорењу на земљотрес, а корисници су се недавно изненадили када им је стигло такво обавештење, јер је ово први пут да су добили упозорење о потенцијалној опасности.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Уз обавештење да се налазе у потенцијално опасном подручју, добили су и упутства како да се понашају током земљотреса. Између осталог, наведено је да изађу из кућа, затворе гас, изађу испред и избегавају оштећене зграде, пише „Магазин новости“.

Како укључити ову опцију?

Треба отићи на подешавања локације, јер се међу „услугама локације“ налази и опција обавештења о земљотресу.
Систем компаније „Гугл“ назван ShakeAlert, креиран у сарадњи са америчким Геолошким заводом, користи сигнале стотина сеизмометара који се активирају и путем паметних телефона са андроидом корисницима шаљу упозорења.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала