- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Баш нас брига што Г7 не признаје нове украјинске границе

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председник Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев
Заменик председник Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
Пратите нас
Русију је баш брига што Г7 не признаје промене украјинских граница, важна је воља људи који тамо живе, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев коментаришући заједничку изјаву шефова дипломатија Г7.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је позвао и да се не заборави преседан Косова.
Заменик председника Савета безбедности Русије се осврнуо и на тему испоруке оружја Украјини.

„Кијев ће добијати оружје док год му је потребно. Односно, Г7 ће наставити да воде тајни рат са Русијом уместо да се бави проблемима у снабдевању горивом и намирницама за своје незадовољне становнике“, написао је Медведев на Телеграму.

Он је истакао да Г7, смањујући зависност од руских енергената, укључујући угаљ и нафту, настављају да пљачкају своје становнике како би подржавали корумпирани режим у Украјини.
Медведев је коментарисао и мешање „Велике седморке“ у односе Кине и Русије.
„Земље Г7 позивају Кину да не помаже Русији у заобилажењу санкција, да не оправдавају њене акције и да јој не пружају војну помоћ. То је наставак директног мешања у послове Кине и наговештај да ми и вас можемо да казнимо“, написао је он.
Заменик председника Савета безбедности Русије је иронично коментарисао изјаву шефова дипломатија Г7 о наставку санкција против Русије, нашаливши се да је Москва очекивала да ће предложити новчану помоћ за денацификацију и демилитаризацију Украјине.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Министарство одбране Русије редовно наглашава да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.
Погледајте и ново издање емисије „Мој поглед на Русију“, у ком Љубинка Милинчић говори о томе зашто амерички браниоци желе да сравне са земљом Украјину, докле ће Европа да пуца себи у главу и како је СССР научио да живи са санкцијама:
Председник Владе Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 12.05.2022
РУСИЈА
Медведев упозорава: Потенцијални сукоб НАТО-а и Русије могао би да прерасте у нуклеарни рат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала