- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Највећи државник у хрватској историји“: Хрватска слави 100 година од рођења Туђмана

© AP Photo / Davor KovacevicФрањо Туђман са војском Хрватске
Фрањо Туђман са војском Хрватске - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
Пратите нас
Хрватска данас обележава стоту годишњицу од рођења првог председника самосталне Хрватске Фрање Туђмана, двема одвојеним манифестацијама - једном у организацији ХДЗ-а у Загребу и другом у Вуковару, у организацији његовог млађег сина Стјепана и некадашњих сарадника.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Фрањо Туђман, који је рођен у Великом Трговишћу 1922, био је оснивач ХДЗ-а, први председник самосталне Хрватске после проглашења независности а током рата у Хрватској, у којем је протерано више од 200.000 Срба, био је врховни командант хрватске војске.
Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је у Великом Трговишћу, где је руководство ХДЗ-а данас положило венце код Туђманове родне куће, да је „Туђман највећи државник у хрватској историји“, преноси Хина.
Независно од Загреба, стота годишњица рођења Туђмана обележава се и у Вуковару, а њу организује круг његових некадашњих сарадника међу којима је и Стјепан Туђман, млађи син првог хрватског председника, пренео је Танјуг.
Кевин Спејси - Sputnik Србија, 1920, 31.12.2021
РЕГИОН
Кевин Спејси глуми Фрању Туђмана?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала