- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Скандал у Северној Македонији: Објављен снимак, председник парламента псовао у Собрању

© AP Photo / Талат ЏафериТалат Џафери
Талат Џафери - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
Пратите нас
Аудио снимак на којем се чује како председник македонског парламента Таљат Џафери крајње непримерено псује, виче и вређа запослене у Собрању, наишао је на оштру осуду јавности.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Премијер Димитар Ковачевски није желео да коментарише снимак на ком се чује како председник парламента псује, највероватније запослене, а из најутицајније опозиционог ВМРО-ДПМНЕ су саопштили да је први човек Собрања „пример привитимизма“ и траже његову оставку.
Скопски портал Слободни печат пише да је снимак направљен на јучерашњој пленарној седници Собрања.
Опозиција каже да је овакво понашање председника Скупштине скандалозно и да због тога треба да поднесе оставку.
„Талат Џафери је пример примитивизма и политичар који би требало да буде прошлост. Ово се више никада не сме поновити“, саопштено је из ВМРО-ДПМНЕ након објављивања аудио снимка.
Скопски медији преносе, да је премијер Ковачевски током посете Велесу на питање новинара о снимку рекао да не може да коментарише. Снимак је, каже, чуо, али се не види ни ко ни са ким разговара, као ни да ли је забележен у парламенту.
Канцеларија председника парламента се још није огласила овим поводом.
И посланик Демократске партије Срба у Северној Македонији Иван Стоилковски сматра да Џафери, после овог снимка, треба да поднесе оставку.
„Нема другог после оваквог примитивизма Талата Џаферија осим да поднесе оставку. Џафери, са свим својим примитивизмом у парламенту, недостојан је да га води и да буде посланик... За такав примитивизам, насиље, вулгарности нема места ни у једном Собрању, бар не у македонском“, рекао је Стоилковски, пренео је портал Мак-пресс.
Стоилковски каже да за такав простаклук нема оправдања па се поставља питање да ли овако понашање Талата Џаферија подржавају коалициони партнери актуелне власти и да ли ће ово примитивно понашање председника парламента остати без осуде, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала