- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Становници Окинаве траже смањење војног присуства Америке

© AP Photo / Junji KurokawaАмерички војници на Окинави
Амерички војници на Окинави - Sputnik Србија, 1920, 14.05.2022
Пратите нас
Дан уочи 50-годишњице враћања јужног јапанског острва Окинава у надлежност Јапана, одржан је мировни марш са ког је упућен позив да се смањи америчко војно присуство на острву.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Први пут од ступања на дужност у октобру прошле године, премијер Јапана Фумио Кишида посетио је Окинаву да са грађанима обележи ту годишњицу.
У тој префектури, која је географски ближа Тајвану него Токију, америчке оружане снаге користе 70 одсто укупне површине, објавила је агенција Кјодо.
Марш дужине девет километара, први те врсте у последње три године због пандемије вируса корона, почео је у близини ваздушне базе америчких маринаца, која се налази усред насеља у стамбеној четврти Гиновану.
Многи учесници марша око главе носе траке са натписом „Окинава без база“, што је сан становника овог острва још од када је враћено у надлежност Јапана након 27 година америчке владавине, навела је јапанска агенција, а пренео Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала